De Odd Fellows draagt Borg Welgelegen aan Het Groninger Landschap over. Per 1 januari 2017 is de borg in handen van de stichting en is de toekomst van één van de laatste beeldbepalende monumenten in Hoogezand-Sappemeer veilig gesteld.

Het Groninger Landschap is erg blij met deze nieuwe aanwinst. Eerste prioriteit is herstel van de achter de borg gelegen tuin. De zware stormen van de laatste jaren hebben hier hun tol geëist en een aantal monumentale bomen legden het loodje. Het is de bedoeling om hier de vroegere grandeur en de invloed van de Franse barok weer terug te brengen en de tuin open te stellen voor bezoekers.

Borg blijft Odd Fellowhuis
Bij de overdracht is afgesproken dat de Odd Fellows de borg als hun verenigingsgebouw mogen gebruiken voor hun activiteiten. De naam “Odd Fellowhuis Welgelegen” zal dan ook niet veranderen.

Ruim vijftig jaar geleden waren het de Odd Fellows die deze unieke veenborg van de ondergang wisten te redden. Nadat het vele jaren als verpleeghuis voor bejaarden had gediend, kochten de Odd Fellows in 1966 de sterk verwaarloosde borg en tuin van de familie Thomassen á Thuesink van der Hoop van Slochteren.
De Odd Fellows hebben daarna in eigen beheer en met vereende krachten, zowel borg als tuin in oude luister hersteld. Daarmee werd destijds één van de laatste beeldbepalende monumenten uit de ontwikkelingsgeschiedenis van Hoogezand-Sappemeer van de ondergang gered. Om de borg ook voor de toekomst veilig te stellen dragen zij deze nu in goed vertrouwen over aan Het Groninger Landschap.

Design by ISWELGOED