Na een zondagmiddag met prachtige verhalen over Roemenië door Janneke Vos "op zien Grunnigers", gaan we naadloos over naar de liedjes van Marlene Bakker,

alweer "in t Grunnings" en wel op 4 maart a.s.


Marlene

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene.

Met optredens zoals tijdens de ‘Nacht van Noord’ en het Bevrijdingsfestival Groningen heeft Marlene al behoorlijke bekendheid gemaakt. Haar uitvoering van ‘Wondern van mien stee’, een Groningse vertaling van Adele’s Hometown Glory, bereikte een groot publiek en zorgde ervoor dat ze regelmatig op de radio wordt gedraaid. De single ‘Loat Grunnen nait zakken’ (over de aardbevingen in Groningen) werd zelfs geciteerd in de Tweede Kamer!

Op 10 november is Marlene’s eerste single 'Waarkhanden' van haar langverwachte debuutalbum getiteld RAIF uitgebracht. Ook dit nummer bereikte een nummer 1 notering in de Noord 9 van RTV Noord. ‘Waarkhanden’ gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengt in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. "Ik vind Westerwolde magisch, er hangt historie in de lucht en ik voel me verbonden met het gebied. Vooral in 'Waarkhanden' komt dit terug."

Ze wordt begeleidt door gitarist Bernard Gepken.

Bernard heeft u waarschijnlijk al vaker gehoord omdat hij regelmatig op tv en radio te zien en te horen is. Hij is werkzaam als beroepsmuzikant en singer/songwriter en Bernard werkt(e)/speelde met o.a.: Daniël Lohues, Bløf, Henny Vrienten, Herman Finkers, Rob de Nijs, Carice van Houten, Van Dik Hout, Stephanie Struijk (Stevie Ann), Typhoon, Babette van Veen, Brigitte Kaandorp, Michael Prins, Maaike Ouboter, Miss Montreal en vele anderen.


Een paar recensies:

" Wat is dit níét normaal mooi..!" (Daniël Lohues)

"Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt!" (Nynke Laverman)

"Niet eerder werd de Groningse streektaal gekoppeld aan filmische arrangementen (Reyer Zwart) die zo eigentijds zijn, waarin de liedjes van een singer-songwriter zorgvuldig zijn gehuld in dromerige en ruimtelijke klanken. Raif is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid.Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch.” (Peter van der Heide –DvhN)

Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo.” (3voor12Groningen)


Zondagmiddag 4 maart in Borg Welegelegen te Sappemeer

Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Entree € 15,-

Reserveren via: [email protected] of telefonisch: 0598 393546

Design by ISWELGOED