Van alles te beleven op de Borg

Je op zondagmiddag laten betoveren door de muziek van "Attenoje!",

Of met je laarzen door de tuin om bomen te snoeien, takken te slepen, met de bladblazer of de frees in de weer..met 25 enthousiaste vrijwilligers de tuin opknappen.

Er viel deze weken weer echt te genieten van de mogelijkheden die Borg Welgelegen biedt.

Zondagmiddag 15 maart kwam het gezelschap Attenoje hier laten horen wat zij kunnen.

Vier heren, 3 uit de buurt en 1 uit Oekraïne, die zouden "Klezmer en andere muziek" laten

horen. Je weet nooit precies wat je kan verwachten, maar dit overtrof alle verwachtingen.

Vier meesters op hun instrument, op accordeon, bas, clarinet en viool, op zich al leuk om te zien als iemand zo zijn instrument beheerst en kan laten spreken. Maar vooral het samenspel, de chemie, waardoor Attenoje! de hele zaal vol mensen een dosis energie meegaf waar je weer even op kan teren, was om heel erg blij van te worden. Attenoje! betekent zoiets als "Jeetje!";De clarinettist met zijn droge humor vroeg nog "Oh, waarom heten wij dan zo?" Nou hier bij dit concert zou de zaal wel weten waarom. Jeetje!! Of Attenoje!! wat een krachtige en heerlijke muziek...

Een week later werd de Borg weer om hele andere redenen bezocht door ongeveer 30 enthousiaste mensen, mensen van de Odd Fellow loge maar ook een hele club van de Rotary en nog een paar mensen die wel even de handen uit de mouwen wilden steken op "NL doet".

Zoals elk voorjaar wordt in maart een vrijwilligersdag georganiseerd onder de naam NLdoet.

En zoals elk voorjaar is de tuin van Borg Welgelegen toe aan enig of behoorlijk veel opruimwerk.

Dit keer kwamen er meer mensen dan we verwacht hadden, maar was er ook veel meer werk dan vorige keer. De lindebomen langs de singels werden met een hoogwerker en kettingzaag geknot, wat grote bergen takken gaf. En de verwilderde Rhododendrons werden met zagen aangepakt, wat een nog veel grotere berg snoeihout gaf. De gehuurde hakselaar kon deze enorme bergen niet in een ochtend verstouwen, dus dat wordt vervolgd. Intussen zijn de paden geharkt, de rozen gesnoeid en de rozen perken keurig netjes geharkt. De losse takken zijn van het gras gehaald, struiken zijn gesnoeid, de vijverranden zijn weer schoon.

Tussendoor was er koffie met lekkere notenkoek, en na afloop stonden Alie en Thea van de loge klaar met heerlijke zelfgemaakte snert, roggebroodjes, en stukken worst. Een hele gezellige en zeer productieve ochtend!

Design by ISWELGOED